Sammutinhuolto

Prosec käsisammuttimet

Prosec käsisammuttimet

Suoritamme käsisammuttimien tarkastuksia Tattarisuolla Hitsitalon tiloissa, Tattarisuontie 1, 00770 Helsinki. Teemme myös asiakaskäyntejä pääkaupunkiseudulla. Asiakkaan luona tehtävä tarkastus ei alenna kohteen suojaustasoa edes tarkastuksen aikana.

Uudenmaan Aikuiskoulutuskeskus Oy / Amline on Tukesin hyväksymä sammutinhuolto ja tarkastusliike.

HINNASTO sisaltää alv.24%:

Sammutintarkastus 10€

Jauhe- ja nestesammuttimet:

• Jauhesammutin 2 kg 13A 89BC 22€
• Jauhesammutin 6 kg 43A 233BC 40€
• Jauhesammutin 12 kg 55A 233BC 65€
• Nestesammutin 6 litraa 21A 183B 50€

TARKASTUKSET
Liikkuvat kulkuneuvot esim. rekisteröidyt veneet, linja-autot, puimurit, traktorit jne. sekä lain määräämät ulkokohteet, esim. huoltoasemat: 1 vuoden välein. Ensimmäinen tarkastus sammuttimen valmistusajankohdasta vuoden päästä. Henkilöautoissa pidettäviä sammuttimia ei tarvitse tarkastuttaa, eikä sammuttimien pito niissä ole pakollista (paitsi ralliautoissa). Lain määräämät sisäkohteet, kuten julkiset tilat; tarkastus 2 vuoden välein. Asuntoihin laki ei määrää sammutinta, joten sitä ei myöskään tarvitse tarkastuttaa tai katsastaa. Riittää kun itse tarkastaa vuoden välein, että mittari on vihreällä ja kääntää pullon ylösalaisin ja kopauttaa muutaman kerran kumivasaralla pohjaan, jotta jauheet ilmaantuvat. Pannuhuoneissa kunnan paloviranomainen voi määrätä sammuttimen pakolliseksi, jolloin tarkastus 2 vuoden välein.

6 kg sammuttimissa suuria tehoeroja:

Yleisimmät teholuokat markkinoilla vaihtelevat
21A 114B – 43A 223B välillä, riippuen merkistä
ja valmistajasta.
A = sammutusteho kuitumaisiin aineisiin esim. puu
B = sammutusteho nestemäisiin aineisiin esim. bensiini
C = hyväksytty myös kaasupaloihin
Mitä suurempi sammuttimen teholuokka on, sitä parempi sammutusteho. Teholuokat on merkitty sammuttimen etikettiin.

Esim. teholuokan sammutin 43A sammuttaa 60% enemmän palavaa materiaalia kuin 27A. 233B sammuttaa noin 60% enemmän palavaa nestettä kuin 144B. Jauhesammuttimen saama teholuokitus riippuu valmistajan käyttämän sammutusjauheen koostumuksesta sekä sammuttavien ainesosien määrästä jauheessa.